Wie zijn wij?

Wij zijn een groep mensen uit Groot-Zulte die “over alle politieke partijen heen”, er willen zijn voor onze medemensen. Onze visie is dat elke mens in de samenleving respect verdient en basisrechten heeft. Kristien.

Kristien
Kristien Van Gyseghem, oprichter en voorzitter.
Mag ik me even voorstellen? Ik ben Kristien Van Gyseghem en ben samen met mijn 2 broers opgegroeid in een extreem arm gezin. Ik weet als geen ander wat honger hebben is. Wat het betekent om niet naar school te kunnen gaan omdat ik geen schoenen had. Wat het is om alleen op de speelplaats te staan omdat ik geen mooie kleren droeg…… Op mijn 13de werd ik in ’n instelling voor “sociaal verwaarloosde kinderen” geplaatst. Ik kreeg, en greep, de kans om te studeren. Mijn verleden liet me echter nooit los, ik werd er nog vaak mee geconfronteerd, telkens ik mijn mama zag. Ik had het verlangen om mensen, die in gelijknamige omstandigheden leefden, te helpen. Ik deed dat in de mate van het mogelijke. Maar ik wou meer doen. Nu ik bijna aan ’t einde van mijn loopbaan ben, wist ik, dat het moment rijp is om het groter aan te pakken. Het was ’n ietwat moeilijke start maar ondertussen ben ik omringd met mensen die ook het hart op de juiste plaats hebben. Ik wil met gans mijn hart die mensen helpen die niet bij een officiële instantie terecht kunnen. Mijn hart gaat zeer zeker uit naar alleenstaande ouders die werken maar het toch moeilijk hebben. Het is ook ’n eerbetoon aan mijn mama die ’n erg moeilijk leven had en die niet kon leven maar overleefde… Kristien

Christ'l
Christ’l. Vervaeck, Secretaris & penningmeester.
Ik speelde al een paar jaar met het idee dat ik een hulp wilde zijn voor mijn medemens. Er is in onze wereld meer verborgen armoede dan je voor ogen houdt. Mensen komen alleen te staan, doen hun best maar vallen overal uit de boot als ze meer dan de minimum wedde of loon verdienen. Aan het OCMW kunnen zij niet terecht. Als bij wonder viel er op een bepaalde dag een briefje in mijn bus, dat hier in Groot-Zulte, een groep weldoeners gestart waren met een voedselbedeling. Ik heb geen seconde getwijfeld en heb contact genomen. En ik heb er nog geen spijt van gehad. Als de regering en de politiek armoede in stand houdt en zelfs bevorderd …. dan zijn wij niet goed bezig. 1 op 4 mensen in Vlaanderen leeft in armoede, daartussen balanceren een minderheid op de rand van armoede. En daar wil ik mijn steentje aan bijdragen, want wij zijn niet op de wereld gekomen om te overleven maar om te leven…
Veel liefs, Christ’l

Inge
Inge Tijtgat. Bestuurslid.
Mijn inzet en betrokkenheid bij vzw “De Brugge” komt recht uit mijn hart. Sociaal engagement is voor mij een vanzelfsprekendheid en iets waar ik niet moet over nadenken. Het mooie aan dit werk is dat ik er zoveel van terugkrijg zonder dat ik iets verwacht. Ik doe het telkens opnieuw met plezier.
Groetjes, Inge

Martin.
Martin Top. Bestuurslid.
Ik voel mij goed als ik iemand kan helpen en omdat ik het graag doe. Het geeft me voldoening.
Groetjes, Martin